Determinanten van de besparing van plattelandshuishoudens in Tanzania

Nouveau

66,40 €

69,90 €

-5%

Frais d'envoi limités à 4,90 € pour la France métropolitaine quel que soit le nombre d'articles. Délai de livraison : 2 à 5 jours.
Livraison dans le monde entier.

In dit boek worden de resultaten gepresenteerd van een transversale studie naar de motieven van plattelandshuishoudelijk sparen.

De onderzoeksmethodologie omvat een driehoeksmeting van gegevens met behulp van een gestructureerd interview met 810 respondenten en een discussie in 11 focusgroepen.

Beschrijvende analyse, econometrische analyse (Logistieke Regressie) en inferentiële analyse (Chi-kwadraattoets) werden respectievelijk gebruikt bij de data-analyse van beschrijvende statistieken, correlatie en het testen van de studiehypothesen.

De studie toont aan dat de meerderheid (85,4 procent) op het platteland het levenscyclusmodel volgt; onderwijs (met 66,7 procent) is het belangrijkste besparingsmotief; plattelandshuishoudens schakelen niet gemakkelijk de besparingsmotieven uit; onderwijsniveau met Wald-statistiek (2,066) (p=0,151) is de enige onafhankelijke variabele die de logit van de afhankelijke variabele verhoogt, wat betekent dat het de waarschijnlijkheid van een huishouden verhoogt om te kiezen voor besparingsmotieven om in zijn levensonderhoud te voorzien.Dit boek is vertaald met Kunstmatige Intelligentie.

Plus de détails

Livraison
Envoi en courrier suivi.
Livraison sous 2 à 4 jours en France et dans le monde entier.
Programme de fidélité
Votre panier totalisera 6 points fidélité vous offrant lors de votre prochain achat une réduction de 3,00 €
Avis clients
Soyez le premier à partager votre avis sur ce produit