IK BEN GEEN 'KOULOUNA'

25,55 €

26,90 €

-5%

Livraison dans le monde entier.
Frais d'envoi limités à 4,90 € pour la France métropolitaine quel que soit le nombre d'articles. Délai de livraison : 2 à 5 jours.

Ik ben gewoon een 'Shege'

Een 'koulouna' is een bandiet, een rover en een moordenaar zonder genade en schaamte.

Dit woord wordt in Kinshasa in de Democratische Republiek Congo gebruikt om straatrovers en dieven met behulp van messen en machetes te noemen.

Aan de andere kant is een 'shege' een onschuldige en dakloze kerel die op zoek is naar bescherming en hulp.

Een 'koulouna' in een stropdas is een slimme rover die zijn positie gebruikt om te nemen wat hem toebehoort aan anderen.

We hebben ook 'shege' in een das die niet in staat is om een standaard leven te leiden volgens zijn studie en zijn toewijding.

"Ik ben geen 'koulouna' maar gewoon een 'shege', meneer" is een kreet van een arme dakloze die betrapt wordt als 'koulouna' tijdens een nachtelijke Congolese Politie patrouille...

Hij bracht meer dan een week door in een cel van de lokale politie voordat hij werd doorverbonden met de centrale gevangenis van Makala in Kinshasa.

Zijn manier van spreken maakte een verschil tijdens zijn publieke instructie en werd geadopteerd door een vrouw te goeder trouw, tante Olga, die zijn hele leven totaal veranderde...

Plus de détails

Livraison
Envoi en courrier suivi.
Livraison sous 2 à 4 jours en France et dans le monde entier.
Programme de fidélité
Votre panier totalisera 2 points fidélité vous offrant lors de votre prochain achat une réduction de 1,00 €
Avis clients
Soyez le premier à partager votre avis sur ce produit