Gewijzigde fenomenologische grond-energieformule van lichte kernenergi

37,90 €

39,90 €

-5%

Livraison dans le monde entier.
Frais d'envoi limités à 4,90 € pour la France métropolitaine quel que soit le nombre d'articles. Délai de livraison : 2 à 5 jours.

De formule berekent met succes de grondtoestand energie van lichtkernen met behulp van drie termen die afhankelijk zijn

De stabiliteit van een kern kan worden begrepen door te weten hoe de grondtoestand energie varieert met massa nummer A, neutronen nummer N en proton nummer Z.

Een gewijzigde fenomenologische formule voor grondtoestand bindende energie gebaseerd op het quark model van kernen wordt voorgesteld.

De formule berekent met succes grondtoestand energie van lichte kernen met behulp van drie termen die alleen afhankelijk zijn van A, N en Z getallen.

Aangezien de bindingsenergie afhankelijk is van het volume van de nuclide, bevat de formule een volumeterm die evenredig is met het massagetal A en drukt deze asymmetrie-energie en coulombafstoting tussen protonen uit in een gecombineerde en eenvoudigere vorm dan de manier waarop deze wordt gepresenteerd in het Liquid Drop Model.

Rekening houdend met een set van 60 lichtkernen voor A<55 geeft de formule een wortelgemiddelde kwadratische afwijking van 0,541 MeV voor de bindende fractie ten opzichte van de experimentele waarden.

Dit is beter dan het conventionele Liquid Drop Model dat een gemiddelde wortelkwadraatafwijking van 3,485 geeft voor hetzelfde aantal kernen.

Plus de détails

Livraison
Envoi en courrier suivi.
Livraison sous 2 à 4 jours en France et dans le monde entier.
Programme de fidélité
Votre panier totalisera 3 points fidélité vous offrant lors de votre prochain achat une réduction de 1,50 €
Avis clients
Soyez le premier à partager votre avis sur ce produit