Effecten van de olie- en gassector op de vissersgemeenschappen in Afrika

25,55 €

26,90 €

-5%

Frais d'envoi limités à 4,90 € pour la France métropolitaine quel que soit le nombre d'articles. Délai de livraison : 2 à 5 jours.
Livraison dans le monde entier.

Volgens Manu, D.A.K., (2011), kunnen olie- en gasinkomsten en royalty's een positieve invloed hebben op landen in Afrika, waardoor verschillende gemeenschappen, waaronder vissersgemeenschappen, aanzienlijk kunnen profiteren van duurzame ontwikkeling.

Om dit te bereiken moeten de regeringen van Afrika echter een inclusief beleid voor de olie- en gassector vaststellen dat een antwoord biedt op de zorgen en problemen die de duurzaamheid van de sectoren die van invloed zijn op de gemeenschappen, in de weg staan.

De praktische realiteit is dat vissersgemeenschappen uit lucratieve visgebieden worden verdreven en worden vervangen door seismische schepen waarvan het geluid de viskweekgronden verstoort, de vangsten vermindert, vissen doodt en het inkomen van vissersgemeenschappen drastisch verlaagt (Quijano 2008).

De olie in Afrika is vooral ten goede gekomen aan Afrikaanse geprivilegieerde elites, oliemaatschappijen, hun aandeelhouders en westerse geïndustrialiseerde landen (ACODE, 2006), maar dit kan worden veranderd voor een gunstiger resultaat.

Plus de détails

Livraison
Envoi en courrier suivi.
Livraison sous 2 à 4 jours en France et dans le monde entier.
Programme de fidélité
Votre panier totalisera 2 points fidélité vous offrant lors de votre prochain achat une réduction de 1,00 €
Avis clients
Soyez le premier à partager votre avis sur ce produit